Kerhon logo

PURJELENNON PERUSKOULUTUS

  • Koulutus koostuu teoriasta ja lento-osasta. Teoriaosuus koostuu noin 45 tunnin opetusjaksosta, joka on mahdollista suorittaa talviaikaan iltaisin Porissa. Teoria on myös mahdollista suorittaa internet-pohjaisena etäopetuksena, johon liittyy yhden viikonlopun lähijakso.

  • Lentokoulutuksen voi aloittaa sinä vuonna kun täyttää 15 vuotta. Ilmailulääkärin todistus vaaditaan ennen yksinlentoja, vaatimukset eivät ole tiukat, esimerkiksi silmälasit eivät ole este.

  • Lentokoulutus alkaa koululentoina opettajan kanssa, edistymisen mukaan vähintään 30 koululennon jälkeen päästään yksinlentovaiheeseen. Lupakirjan saaminen edellyttää vähintään 50 lentoa, joista 10 yksin. Lentoaikaa kertyy näillä lennoilla yli 10 tuntia.  Lennot lennetään Piikajärven lentokeskuksessa Kokemäellä.

  • Lentokoulutuksessa käytetään kaksipaikkaista Puchacz koulukonetta, jossa opettaja istuu takana ja oppilas edessä. Purjelennonopettajalla on käytössään omat hallintalaitteet. Purjekone hinataan ilmaan moottorikoneen perässä. Hinauskoneena on PIK-15 Hinu.

  • Koulutuksen päätteeksi lennetään tarkastuslentäjän kanssa lentokoe. Sen perusteella Ilmailuhallinto voi myöntää purjelentäjän lentolupakirjan, kuitenkin vähintään 16-vuotiaalle. Tätä nuorempi  purjelento-oppilas voi lentää yksinlentoja  opettajan valvonnassa.
 
Takaisin Sivu 2.